-->

ada orang baca bebelan CRS larh

TOLONG PAHAM KENAPA BELOG SAYA MACAM NEYH

Weyh , sat .. sebelum ampa yang mana da masuk kat CRSMEMBEBEL.BLOGSPOT.COM neyh ..ampa kena baca neyh dulu OKE .. blOg crs memang macam neyh ... banyak kisah yang meqapu sket .. If ampa nak kata "tah apa apa punya blOg " ikOt suka haty aku larh ..emel aku , paswOrd aku , page aku , bband aku , yang unline aku , yang membebel pun aku ..sO ampa tOk sah dOk mengata .. tapy buat masa skunx tada lagy yang kata .. puji ada larh .. mekasehh ... :) ,

ADE LAGI NEYH ...KLIK LARH ...

WELCOME ..CRS DIESEL PUNYA BLOG ..TAKEN BY MUHAMMAD FAIES ..

Monday, 29 August 2011

Selamat Hari Raya

Heyhhh .. semue ...CRS nak ucapkan Selamat Hari Raya .. Maaf Zahir Dan Batin ... CRS sebenarnya sedih nak meninggalkan Bulan yang Mulia ini .. tapy apa kan  daya kita kan ... sekejap jer .. dah belalu da Ramadhan 2011 kan .! hOpe kita dapat berjumpa Ramadhan 2012 ... Insyaallah ... sebenarnya .. CRS agak tacinx larhh bila dengaq Orang Takbir tady .. rumah CRS kan depan surau ..sO bila Orang takbir tuhh .. memang real larhh .. teringat plakk dekat Arwah nenek CRS ... malam raya neyhh nenek dah bising suruh masak itu dan ini ... pagy raya plak .. pkul 4 nenek da bangun siapkan makanan tuk d hantar ke surau ... nak pegy sOlat raya plakk .. nenek da bising sruh bangun , mandy kan aku .. HAHHAH .. kelakar larhh .. walaupun dah PMR .. still nenek mandy kan ...then nenek pakaikan aku rantai + gelang + subang ... teringat plakk ... tapy skunx nenek dah takdak ... 2007 nenek dah pergi .. sedehh sangat .. sbb setiap tahun .. CRS pegy sOlat raya dengan nenek.... Skunx nenek tunggu jer kedatangan CRS dan fmly d tanah pekuburan ... rindu nenekk ..dulu meriah giler bile hari raya .. tak payah nak balik kampung beraya d sana .. sebb CRS tak suka beraya di kampung ayah .. sangat membOsankan .. tapy skunx .. kena jugakk balikk .. esOk pepagy kena jugak tunaikan dan jalankan seperti yang nenek biasa lakukan setiap pagy raya ... esOk raya lepas sOlat raya CRS nak pegy kubur nenek ... rindu giler dekat nenek .... T,T ....semOga nenek tenang d sana ... T,T




RAYA 2008
UNTUK MAK DAN AYAH ::

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin ... maafkan saya jika terkasar bahasa .. halalkan makan minum saya ......

UNTUK SHUHADA + KHAIRUNNISA+UMIE KHALSUM .:

Sebagai kakak sulung ... kak na nak mnx maaf dekat adk adk taw ... andai terkasaq . terpukul , termarah , harap adk maafkan OKE ...

UNTUK SEDARA MARA :

Untuk sedara mara yang kenal CRS ... CRS minx maaf jugakk ... wlaupun tahun ini kita ta beraya seperti tahun yang lalu .. CRS tetap ingt dan sayang , kadang kadang CRS pun tak yang CRS neyh punye sedara ke takk ..T,T.. Untuk Aunty Uya + Uncle Ag + Pak Ndak + Mak Ndak + Wan Ma + Mak su ... Selamat Hari Raya ...

UNTUK MUHAMMAD FAIES ..::
 Abang bOya , heee ... mekaseh nOohh sebab abang dah bagy kasih sayang ... and sanggup terima sayang seadanya .. saya tak sempurna mcm orang laen .. apa yang penting abang bOle terima perangai saya ... saya garang macam singa kan .?? tapy awak kenal sayang awakkk kan ... saya minx maaf andai terkasar bahasa yer .. termarah abang tak semena mena ... Selamat Hari Raya ,... saya tunggu kedatangan awak ....

UNTUK SAHABAT FESBUK + CLAZ SPS + 5UMM2008 ...

CRS minx maaf yekk ... pepaham je larhh perangaii CRS neyyhh mcm mana kan ... kadang kadang tak betull ... Tuk Ziera + wan +seha +nabila +syida+ zarif+Gee+fyka  dan semua nyaa .. mekasehh selamat kan saya masa d Langkawi ... ...

Friday, 26 August 2011

KISAH KAMI BUKA PUASA SENSORANG

apa perasaan hampa bila kena bebukak pOsa sensOrang .. mesty sedeyhh kan ... macam aku neyhh .. kena bebukak sensOrang ... uhh ... If makan sesedap rasa macam mak aku masak ka , takpa larhh .. neyhh hanya ... LIhat gambar di bawahh taw ....

lihat lihat lihatlahhh ... Oouuhhh .. T,T

Makkk .. saya lapaq taw dakkk .. hanya Tuhan ja yang tahu saya lapaq .. AdOoiii ... hummmm .... ada bOyfriend pun da buat tak tahu .. Ooiitt ... dia bukan buat tak tahu larhh ... pk larhh sama ... dya baru ja sampy kampung nak bebukak ngn fmly dya .. hang neyhh .. dun dun dun .... heee .!! aku paham larhh .. dyer nak spend time ngn fmly dyer .. asyik ngn aku jaaa ... humm .. tapy dya da jnji nak call aku t malam .. HEHEHEH .. Misyyhh bOya .! T,T . dyer bebuka makan apa eyh .?? mesty ayam gOlex +ayam gOreng +ayam masak kicap + ayam ayam aym ... T,T .
aku .??? bebukak ..??? tak pa larhhh ...
NASIB HARI INI ... T,T

Laen plak cerita di bawah ini .. walaupun beliau bebukak sensOrang tapy dyer makan sedappp maaa ... tak acii .. smpy aty beliau tak ajak ... saksikan videO dibawahh 

video

SEDAP KAN .?? Ummm .... begini larhh nasib kami .. T,T

p/s: RAF sOOee eyhhh ... terdOwnlOd ... HAHAH .! Peace beb .!

Thursday, 25 August 2011

:: Abang KFC dah tak keja ::

KFC KFC KFC ... OOuhhh Ayam gOreng , Ayam gOreng Ayam gOreng .!!.. sedap nyer Ayam gOreng kan .. suke suke sukeeee .!! nakkk nakkkk nakkk .!! ape neyh ...yang nak bebel pun ta keruan dah .. Oke begini ceritanyer ...

semalam dapat gajik ..(Oopss .. jangan ushar saya sebegitu OKE . bab gajikkk ushar nOohhh) .... HAHAH ... sO abang yang keja ngn aku tuhh tetibe bhenti plakk .. Aiiyakkk .!! sO aku sOrang larhh kat TESCo yang Indahh lagi Aman neyh .!(serrrr ) ... bOs call swOh aku cOver smpy malam .. Uihhh .. biaq betOi ... tak suka larhh .. penat Oo .. dOk seneyhh seharian .. dah larhh sejuk .. tak tahan maaa .! tapy nak buat mcm mana .! kena larhh jugakkk ... seterusnya ....

*kalaw hampa tak 6pak , zOom larhh sikit ... Aiiyakkk .. e2 pun nak ajaq ka .?? * Weee !!


Da baca kan .?? begitularhh kisah neyh di KFC .. tapy aku tak makan pun Ayam Tuhh .. aku makan masa sahur .. bila aku makan masa sahur .. aku tengOk ada 3 ketul Ayam .. semue nye kepakk .. Waa .. naaishh nyer ... hee ,! sangat bez .. suke giler .. *OOiitt  jup b4 sahur masa blik qeja tuhh ada stOry siket pasal manager KFC tuh ..! masa balik aku tunggu mak aku kat KFC tuh .. bila tunggu tuh Manager tuh mai kat aku .. and cakap .. "awakk hari ni laz taw saya kat seneyh , nanty saya tak bOle da layan awakkk mcm VIP if awak datang KFC neyh ." .. HA ..? Mengapakah .?? rupa rupa nyer dyer kena btugas d tempat laen .. T,T sedeyh sat ja pun .. HAHAH ..Oouuhh ya ... humm tak pa larhh .. ada ksmptan jumpa lagikk kan ..! dyer cakap tuh laz larhh ayam saya kasi awkkk .. "OOuh , mekasehh awakkk ... balik uma trOs aku dOk lam biik ... tak makan pun ayam tuh .. masa sahur baru aku tngOkk ... dyer tahu aku suka Ayam bahagian Kepak ..!! sweet ...*Oopss jangan lebeh lebehh ..!! kang kena gigit ngn bOya ,!!.... heeee ...
ummm ... tak pa larhh kan ... semOga dyer bjaya ... mlaz larhh plak nak p KFC if manager tuh tadak ... tak bOle dapat free lagikkk .. heee .!! *terOk nyer akuuu .!! HAHHAHA


Kisah di rumah 


balik rumah sebelum mandy .. aku gayut sat ngn bOya aku tuh .. blablablaa .. aku tengOk jam 11.15 .. aku cakap nak mndy .. tepat jam 11.30 malam call .. jangan lambat .. if lambat aku ofline hp .. dyer bole dok maen maen nOOhh .. dah tuhh . aku p mandy +siap mandy .. aku tengok jam lagikk 1 minit jer lagi 11.30 malam .. if dyer lupa memang larhh .. tepat tepat jam 11.30 pagi .. hp bunyikkk .. Waaaa .!! dyer menepati masa .. gud bOy .. ber+sayang aky kat dyer .. HEHHE .. gayOt sampy pkul 12.15 pagi .. sbb masing msing da mengantuk kan .. sO sweet dream ... :) .. heee .!! 







Wednesday, 24 August 2011

:: DAN SEKALI LAGI AKU MERADANG ::

JANGAN TANYA MENGAPAKAH .?????
 ..

apa da jadi ...apa da jadi ... adOOii ... semaki hari semaki panas ..padahal kat sineyh sejuk nak mampOs .. yang panas nyer dalam HATI aku .. mengapa nama DIA yang harus di SEBUT SEBUT . Awad Buruk sangat ke aku neyhh ... eerrgghh .!! aku panas + meradang di akhir Ramadhan neyh ... tapi aku still bOle sabaq ... sebab aku tahu si bOya sayang aku jer .. tapy aku tak suka bile dyer sebut nama DIA .!! aku tak tahu kenapa .?? uhhhh ..... aku bebai gila semalam .... dah larh nak bukak pOsa nasik ayam yang aku idamkan tuh tadapat nikmati .. sebabnya ... masa balik keja ... 

1. Ayah lambat mai amex aku kat tempat keja .....
2. Jalan kat Seberang Jaya JEM .!!.......................
3.Hujan dekat Area TelOk aiR Tawaq .................
4. JEM sekali Lagi................................................
5.elOk nak kuaq uma g bazar , HUJAN Lebat pLk
6.Aku call dyer tak abes sebut nama DIA ..............

TengOk 6 sebab mengapa aku HOT .... kalaq masak ayaq sure masak dahh semalam ... aku Ofline hp ..ketiga tiga 6ber aku Ofline .....(aku amex kesempatan tOk mengecas Hp ) bila aku Online hp balik ..selang 2 minit .. Hp celcOm bunyik lagu Jangan Tuduh Aku frOm wali Band ... spe Call .?? Waaa .! dyer call .. nak angkat ke takk .?? ummmm .! angkat larhh .. geram +rindu ... HAHAH ... da angkat tuh .. aku banyak diam jep .. malaz nak cakap .. then dyer cakap .. kite text ye sayang ... ummm .. OKE..! dyer tnye .. aku marahh dyer .? nOpe .! tacinx ngn dyer ..!!YAP ..!! aku pOn bebel kat dyer .! blablablablaaaaa (terOs OKE ) ,.~~ aku telelap .. then dyer call ... then mula larhh ayat jiwang+ngada+gedix ( masa neyhh da OKE da .. tak tacinx daahhhh .) HAHHAHA ... kejap je kan .. simple jekk nak pjukk .... kena cepat .. jangan nak tunggu aku cOol ke hape OKE .... dyer pOn mnx maaf  and aku pun same .. same same OKE .... then tdO ... heee .! BEGITULAH CINTA ..!! HAHAH .!!

alOlOlO... sweeettt ... nanak cam neyhh jugakkk .!! <3


Tuesday, 23 August 2011

::apa kena ngn aku .?::

:: adOooii .. awad plakkk hari ini ... tady OKE jer ... tbe  tbe jekk ase laen plakk ..Nak demam ke .? kenapa pulakk tiba tiba nak demam . adOoii ... jangan le demam .. baru hari tuh demam . ! hummm...tady dyer call aku .. tibe tibe aku jady ketaq nak angkat .. kenapa eyh .! adOoii ... kalaw bOle tanak angkat tapy ... angkat je le .. cakap pun tah apa apa ... mcm ta betul plakk .. sumtinx hpend ke kat aku .. myb larhh .. ase semcm je .. tapy aku chill je .. tanak tunjuk sngt .. nanti dyer perasan ... apa yang dye cakap pun aku tak tawu .. apa yang aku merepek tady pun tah larhh .. cakap mcm orang gila .! ishhh ... tak nak pk bukan bukan plezz .!! be chill larhh CRS ... tadakk apa aiihh ... saya OKE kan .!! eerrghh .. relex ... tade ape nak bebel dahh kOt ..... :)

p/s :: sahhh aku demam ....


Monday, 22 August 2011

:: Kad Raya ::

kad raya 2011



Weyhh .. selamat hari raya nOohh ... kad raya suda siapp .. neyh ha .. hasil nyer ... lawa ke tak ..?? Wee .!! aku guna bakat yang aKu ada taw dakk ... phOtOshOp ja pun .. simple ... nak beli n nak pOst kat uma ... pOsmen tak maw daaa .. sO aku pun tag larhh kat kengkawan aku kat FB sana tuhh ... if ampa kata ampa pun bOle buat lebeh baek dari aku ... e2 hampa punya hall .. ada aku kesahh .!! weeeyhh .!!! bulan pOsa lagy tak mO marah marahh ... d sini ... CRS nak minx maaf larhh ... If terkasar bahasa ... besa larhh ... manusia mana yang tak pena buat silap kann... huuuu .!! sO tahun neyh ampa raya d mana ..?? ! CRS tak taw lagy nak raya mana .. kalaw bOle nak raya ja kat penang neyh ha .?! lagy bez ... CRS tak maw raya kat Kedahh .. CRS tadak kawan .. spupu ada tpy mana nak layan .. depa hal depa .. tahh ler ... minx sangat mak dapat pujuk ayah beraya di Penang dulu .. ptg raya ka baru blik Kedah .. bOsan kOt .. tak sanggup aku nak raya kat sana .. lebeh baek tak yahh pakai baju raya .... T.T .... helllp .>!!! ... dahhhh ... lupakan hal ini ... sO selamat Hari Raya ... :) ...

:: Tak Berapa Sihat ::



Oouuhh ... Cuti Cuti ..Cuti ape .?? Cuti keje +Cuti pOsa ... HAHAH ... yapp .. aku cuti seharian .. mengadap Lappy + Fesbuk yang tidak mendatangkan apa apa .. hanya bersOsial ngn friend friend yang tidak aku kenali... aku tak p qeja bukan saja saja OKE .. sebab nya aku tak sihat larhh ... mOod ta bape cantex + saket tekak +cam nak demam .. sO aku call bOs pepagy buta .. cakap tak sihat ... petang nyer .. aku g hOspital amex ubat ..tapykan mOOd aku ta bape cantex .. aku asyk marah marahh .. Owang yang kena DYER larhh .. aku pun tak taw ,.. nak kata dyer buat silap .. tak kOt .. benda tak da apa pun .. tapy tacinx jer .. adoOoiii .. laz laz .. aku say sOOe larhh kan .. sebb aku yang salah .. 
tapy naseb baek dyer memahami keadaan aku ... susah nak cari lelaki yang memahami aku seperti dyer .. aku syukur gileer dapat cOuple ngn dyer .. and aku harap kekal ... :) ... sO ini malam kena tdO awal .. sebb nyer esOk kena pegy keje seperti biasa ... huuu .. tapy b4 tdO .. kene SS dulu .. rindu kOt nak gedix ngn dyer .. heee ... 
ummm ... k larhh .. gtg OKE . nite . selama besahur ..!

Sunday, 21 August 2011

:: AKU JELESW DAKK ::


saya jelez .!! awak manja manja ngn owg laen .!! T,T ... e2 jer yang dapat saya bebelkan ..! sOoe .>!! sayang awakkk :( ...

Saturday, 20 August 2011

:: Saya Gadis Sunway ::

saya gadis sunway

:: penat penat penat .. sangat penat taw dakk ... mana tak nya .. pagy p qeja .. balik shOpinx baju +suaq+handbeg+tali pinggang... uhh .. habes duet saya ... ishh memang ler habes .. da nama pun MEMBELI kan .!! baju Deisel RM 64.90 , suaq Deisel RM 129.00 .. Handbeg RM 34.00 ..Tali Pinggang RM 25.00 ... cube kire bape sen .!! bbbrrr .!! duet kuaq serupa ayaq .!! duet masOk serupa kurakura tua .!! ceiithh .. tapy enjOy larhh hangOut ngn Napy+shada+meOn... heee .!! alangkah indahnyer klaw ade ABANG !>! ummm .!! tape dyer kan nak datang seneyh .. sO bOle shOpinx sesame .!! hee .!! perasan tak tittle di atas SAYA GADIS SUNWAY  .?? mengapa yerk .! sebabnyer .. setiap kali hangOut mesty p sunway .. mcm tadak tmpat laen .. tapy nak buat mcm mana ... ingt nak p tempat laen , alih alih SUNWAY jugakkk d tuju .. humm .. hari nieyh orang ramai giler kOt ... kene beratO punyeeeee leeee panjang ..!! saket kaki aku taw dakk .!! tapy tetap memberikan senyuman yang manis .!! Waaa .!! ... nak share ngn hampa pix kami kat sunway .. heee .!!





Friday, 19 August 2011

:: CEMBURU ::


:: CEMBURU .... memang wajib ke dalam percintaan ni .! uhhh ..!! aku tak tahu plak .. selama aku kenal dyer tak penah plak tahu yang dyer cemburu .!! HAHHA .. semalam baru aku tahu yang dyer CEMBURU ..!! kesnyer aku p stOry budak tempat keje aku Care n bagy aku Ubat .! semalam aku saket kepala .. aku yang ngOk p stOry .. dOk tengah mengedix ngn dyer ... tetibe tacinx plakk .!! adOoiii ,!! susahh nyer .. ishh yang hang p stOry uat pa >! time tuh aku tak taw yang dyer CEMBURU ..!! HAHHA ... lepas neyh kena hati hati sikit .. nak kena jaga hati dan perasaan BELIAU .!! heee .!!... mesty kene jaga .. sebab aku sayang dyer .. dyer je pahami aku ... spOtinx .! ta de nk kkOng aku mcm yang b4 neyh .!! hOpe dyer terima aku seadnya :) ....

p/s:: aku pOn CEMBURU jugak biler dyer stOry sal pmpuan  :) ... heeee

Thursday, 18 August 2011

Hp Sayang Hilang :: 16 August 2011


Weyhh .!! hp BB saya hilang dOohh … Babi lOl sape yang curik tuhh .. tengOk skunx da tak bOle nak textinx … rindu larhh … babi betOiii … sangat tak suke larhh cam neyhh … spe nak teman aku nanti .. dahh ler skunx aku dOk text ngn dyer jer .. mane der aku textinx ngn orang laen … jarang larhh ..! adOoii … tekejal betOOiii larhh >! Yang hang pun satu p letak merata buat pa , simpan ler dalam poket ..adOoii … naseb baek ade celcOm .. tpy pham pham celcOm kan mahal .  .. ADoOii …  nak uat cam ner smntara nk buat nO baru kene le guna celcOm dulu . uhh .. semalam textix ngn dyer ase laen kOt yer le … mne de nk jiwang sangat kami neyh … if Org tengOk kami cOmmentinx kat fb mesty ingt dOwang neyh cOuple ke scandal ./?? Ha .. smpay cam tuh sekali larhh .. sebab kami ta tnjuk sangat jiwang kami tuh kat orang …  .cuba callinx Or textinx .. Waa .! jiwang n rOmantica .!  aku suke Hari semalam .! heee .! mekaseh Abang … sayang abang .. heee .! abang .?? yapp .! da tukar da panggil dyer abang .? mengapa .! sebelum neyh panggil B .! tapy aku dengar ramai plak yang panggil B ..! jady malaz ler … sO aku cakap kat dyer nak panggil ABANG . wlaupun skunx org da tak panggil ABANG tapy .. aku tak kesahh .. ta maw sama ngn remaja laen panggil Bby + B  .. Abang sayang agy syOk kOt .! rOmantica sket .!! HAHHAHA ..! 

16 august 2011 = Raffiuddin Idris



Raffiuddin Idris ..!! Waa ,! Name spe larh yang sedap sangat tuh ha ..? sedap kan ..!! heee .! bOyfriend aku ke .?? eh eh .. bukan ler ..?? scandal saya .?? Oouuhh bukan jgakkk .!! mmber saya larhh … dyer  kenalan pilihan pertama saya … ada perasan ke tak .? tuhh ler if ampa nak taw dyer neyhh kenalan pertama saya ..! tak caya .. Oke fine .. umm ,.! Mengapa tiba tiba aku nak update psal Raffiuiddin Idris neyh .?? mesty le besebab .!  smlam aku Mimpy beliau larhh .! Waa ,! Mcm mna bOleh tsesat dlm mmpy aku  adOoiii ..! ye le .. sebabnyer  da lama aku tak commentix ngn dyer  neyhh ha .! dulu b4 keje  aku sllu cOmmentix ngn dyer neyh ,! Cuma skunx aku da bz and da jarang unline … aku update status pun pkai hp jer … tak sempat nak bukak prO5 dyer … ape le pkembangan tebaru dyer kan .?? hee e.!! cm nak taw jer … ! Aku minat dyer ke .?? Waaa .! bOle ke minat hOt market .! aku neyh hOt runcit jer .. mne layakk dOohh .! weee .!! ape neyhh .! kang org salah pk plak ..! aku ngn dyer sahabat jer ..! lama tak pOst kat wall dyer juadah bebuke puase .! hee .!! ayam gOlex .! Heyhhh , Raffi .. puase ade pontenx tak .?? if tak gud Oke … if ade pOntex ta bOle raya ..! heee .!! jangan nak menyebOk mmbeli baju raya eyhh .! heee .! baju raya  warna ape .?? share ler .. mne kad raya tuk CRS ha .? smpy aty kan lupe kite … hum .! tape le  .. susahh oooO .. kawan ngn hOt market neyh .! bukan senang ,.!  Oke le … da penat da membebel di bulan pOsa neyh .! Oke Raf , TC Oke .. t raya jmput le dtg penang eyhhh .!  ..

semangat nyer beliau ... heeee

Sunday, 14 August 2011

::Tak bangun Sahur ::


Tidakkkk ,! Cam mane aku bOle tak bangun neyh ,! Bangun pun da 5.40 pagy dahh .. bangun tengOk jam aiyakkk ,! Habes aku …awad jam ta bunyik ..maw takk bunyik aku p kunci jam pkul 7.30 pagi time aku nak pegy keje , ! adOoii , bangun jer capai hp kejut kan si dyer ,! Dah 3 kali call ta bangun jugakkk aku pun tensen larhh ,! Myb dyer tak dengaq kOt sebb tdO pun da lewat kan , aku sempat mnum air jer ! dah le if tak tahan esOk aku pakai tak pOsa larhh ,! Paham je le aku neyh bukan jenis yang kuat sangat , ! takOt perut jer tak leyhh tahan ! bOle gstrik …tak maw larh ,! Ishhh ,! Hari ini kje plak , ase malaz le nak pegy … adOoii , tapy nak uat cam ner kan … skunx aku kene keje ..rindu plak nak jdy student ..uuh ! k ler nak gy sOlat Subuh …jum sOlat sesame ,! Byeee !

::Bila kau kata kau sayang ::


Uhhh …cam tajuk lagu plakk ! heee, memang tajuk lagu pun …Bila Kau Kata Kau Sayang dari kmpulan Screen … penah dengaq tak .? belum ka .? adOoii … try le dengaq .. sure suke … spe yang jiwang cam aku jer akan merasaii , Waaa ,! Jiwang ke aku neyh ..bOle larhh ! sO aku nak jiwang ler pepagy neyh ,! Tak suke .? Lantak larhh ..aku da membebel da pun kan ? ummm ,! Suke tak suke aku da pOst da pun ,! Skunx Jam menunjukan tepat jam 2.45 Pagi !! adooi Cik Kak Ooii tak tdOq agy ka ? yang sebenarnya aku tak leyh tdOq lOl ,! Tahh ler … paz call him aku tak leyh tdOq .. myb aku pk salah aku kOt …ye le aku tipu dyer …aku ingt bnda dahh 2 tahun lebeh pnye hal , gpun 1 kali je aku uat ..sO malaz nak hebOh kan . alih alih aku telepas cakap ..mud dyer yang tengah rancak gedix ngn aku tibe tibe dahhh iLang ! Oouuhh !! tak mungkin .. dyer pun cam da malaz nak layan kerenah aku .. sedeyh giler kOt . tapi nak uat cam ner kan … benda da jady . sO kene trime je le ..sO paz neyh tak mO dahh tipu tipu .!! Sumpahh ,! Tak maw da !! sOoee sangat ,! Tak de niat pun nak tipu kamu ,! Rasa rindu plakk , rindu kat kamu , cam tak bole sabaq jer nak jmpe paz raya neyh , nak saja aku gy kl jmpe dyer . tpy ape kan daya keje kat sneyh mmbuatkan aku tsekat ! tunggu je le dyer datang keyh ! bOle tOlOng dOakan spaya dyer selamat sampy jmpe sy tak .?? mekaseh nOohh! , mcm mcm yang aku nk uat mase dyer datang ,! Tapy …! Tah ler bile dyer jmpe aku nanty dyer akan rase sayang lagy ker ,? Mane larh taw kan .! saya neyh tak ,lawa cam orang laen .. family pOn biase jer , bukannyer anak orang berada ….tapy bole ler hidup di dunia yang penuh dugaan nie ,! Ase ngntOk plakkk ,! Ooppss ,! Ade text sampy ler , jup nak bukak ,! Oouuhh , si dyer send text plakk .? aIkkk ! belum tdO ke .? nak tahu ke dyer cakap ape .? dyer say nitez kat aku .. and dyer cakap dyer baru nak tdO sebb saket kepala ! nak rply ke tak ,! Msty dyer ingt aku da tdO kan .? hummmm! Bia ler malaz nak kacaw dyer , dyer baru nak tdOq kasian plakk , dah le nak bangun sahur esok + ade claz sO malaz ler .. dyer nak bangun sahur ke esOk , dah tdO pun pkul 3 lebeh nak bangun ke .? pakai tak le .! td dyer da makan dah . sO if aku kejutkan bangun pun dyer juz teman aku makan n dyer mnum air jer .! biase le dOk bujang+student kan kne saving sket . hidup kat kl ..pepaham larhh .! esOk dyer ade claz , tak tahu ler dyer nak pegy ke tak ,! Tapy aku harap dyer tak pOnteng claz dahh , ye le bayar yuran memahal claz tak pegy , adOoii ,.. tamO cam tuhh keyh .. aku usaha membebel kat dyer .. ting tOng ting tOng ….(tak dak idea dahhh ) , …..heeeee ,! Jum larhh tdOq ..aku ajak ampa tdOq neyh bukan ngn aku ..sendiri sendiri ler ,! HAHAHHA ,! Ceiit .! k ler bye ,! Selamat besahur bagy yang nak berpuase eyh ,! !

:: I LOVE MUHAMMAD FAIES ::

BB .. lamanye sayang tak kutuk BB kat belakang ... heee ..!! BB taw .. sayang rindu giler bOya kat BB ..!! heee ... BB cepat ler datang Penang ... Tak sabaq ... heee ..!! BB .. pOsa bagy habes nOohhh .!!! :) ....  bOle sayang share pix yang BB kasi kat sayang takk .?? Heee .!! bOle ,>? mekasehh BB sayangg .!!! BB .. kenapa B suke panggil nama penuh sayang ... mula mula ase pelix ler ..sebb ta de yang panggil nama penuh .. slalu panggil Rina Or Ina jer ... tapyy kan sayang ase suke plak ble B panggil SABRYNA ...Waaa .!! terasa sesuatu ... heee ...selamat bebuka puase Muhammad Faies ..!!!




::Sunway Carnival Again ::

tak habes habes menghabeskan duit di Sunway ... adOoiii ... bagy kaya lagy le e2 tampat ... cita tak maw banyakkk ... layan jer pix aku n mmber neyhhh keyhh :) ...






Tuesday, 9 August 2011

:: SEBELUM TIDO KITE LAYAN DULU ::

:: BB ... depa cakap kite macam tak cOuple je kan ... T,T ... kite memang cam neyh kan BB kan .. santai je .. Bb .. bile BB nak tera main gitar lagu neyhh .?? sayang tak sabar le BB .!! heeee .... Cepat le pandai siket .. pemalas le awakkk neyhh .... :) ... esOk pegy claz .. jangan tdO lewat ... Oke .. sayang ABANG  ketat ketat ..!! :)



hensem takk ..!! pOyO jer .. HAHAH
                                     
:: miss gedix 



video

:: im back ::

:: im back ..im back ...nak update ape pun tarak taw maaa... tapy nak jugakk stOry kat hampa citer baru bukan gOsip taw ... hee ... hari ni hari kedua CRS keje d Danau Mewah .. Frist Day ta banyak sangat keje nyer .. cume uat drawing Keratan je le .. tapy Ya Allahh ... punye le letihh .. adOoii .. sampy ade Orang yang jadi mangsa .. silap sikit je pun .. aku fire dyer .. HAHHA ... Cian dyer .. adOoii .. laz laz Oke balik .. hee .. besa larhhh ...umm .. sO ary kedue semangat sikit .. maw tak ... b4 p keje minum red guara .. menambah tenaga .. sbb tuh cergas siket ... sO ary neyhh .. memang rezeki CRS .. CRS dapat due Projek ... kene design .. malam neyhh kene jumpe client . Client .?? Waaa .. sejak kapan CRS punye client neyhhh .. hee ... sejak jadi designer .. HAHHA ... KELAS KAU CRS .. weee .!! penat memang penat ... tapy nak uat cam ner kan . cari duit skit ... ade rezeki ade ler ... :) ... sO jum Ofline .. nak balik tuk bebuke .. ( macam pOsa , Oke esOK mula berpuase ) .. mekaseh kerana sudi membaca bebelan saya ini ....

Saturday, 6 August 2011

:: HARI LAZ DI ZZONE ::

:: tOday 6/8/2011 ... laz aku keja kat zzOne neyh ... adOOiii .. lepaz neyhh ampa da jarang da tengOk aku update n unline 24 jam ..! sebab dah ta bOle le .. masa keja kat sneyh .. keje aku Unline jer .. dari pagy sampy malam .. di sbbkan hari ni laz .. aku kene larhh berteungkus lumus menyiapkan belOq aku .. kemungkinan besaq aku ta bOle nak update raya .. sO aku sempat pasang pelita dan ketupat .. e2 ja yang mampu Oke .!.. lepaz neyh aku hanya bz ngn drawing jalarh yer .. hari hari mengadap drawing .. adOoii .. bOle dOakan aku tak .?? yeahh .. hampa memang sahabat yang baek ... nak tahu ke lepas neyh aku keje ape .?? Oke .. paz neyh aku jadi designer bOle , pereka dalaman bOle , pelukis pelan pun bOle .. sO sesape yang nak test kehebatan aku bOle le hubungi aku di MUKABUKU yer ... apa apa inbOx jer .. heee .. aku masuk keje 8/8/2011 ...lagy sekali dOakan aku ... ummm ... tacinx kejappp ... T.T ... npe .?? ta de ape le ... cume sedeyh jer ..... tah ler ... k larh .. tuk yang membaca ... selamat bersahur + selamat berpuase +selamat berbuke+dan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ...segala silap khilaf harap di maafkan :) .. adOOoii awaii nya aku wishh ... heee .!! semangat nak raya .. yang pentinx . jangan maen bunga api OKE .. bahaya ..... . :) .. gud nitez .. iklas dari CRS SAHAJA :) ....

:: pix raya haji 2010 ....

Friday, 5 August 2011

:: BILA AKU JATUH CINTA ::

:: bb ..!! misyhh u bb ,!! yeahh .., im misyhh him sO much ... tOday dyer balik Kg dyer .. aku panggil kg dyer tuh Kampung Nur Kasih .!! heee ,,! bb blik sane nak bebuke puase ngn fmly dyer .!! bOle tak nak bebel siket sal bb saya .!!bb saya name Muhammad Faies .! dyer neyhh ta hensem mcm xbf aku pun .. tpy dyer naaaiish .! rOmantica sikit ...yang pentinx dyer gatai ... HAHHA .!! bb saya kuat makan ... paz neyhh nak gelar dyer sebagai gemOk9 larhhh ... heee ..

Saya panggil dyer BOYA .!! ngape bOya ..! tahh .. bOya tuhh aku memang suke sebut .. sebb bOya kan hensem .. sO sesuai ngn bb aku yang belagak hensem tuh ... bb , bile nk jumpe sayang .. rindu larhhh .>!!..taw bb saya panggil saya apa .. SINGA .. dyer kata saya garang mcm singa .!! garang ke aku ..!! ahahha ..!! Dyer neyhh pelik sikit suke gf garang ..sumtime aku takOt jgkk nak garang sangat sbb t dyer kata ape plak kan .. tapy 6pak cam Oke jer .. dyer bukan jenis yang kkOng aku . sO aku pun ta bOle nak kkOng dyer .. cume dyer cakap nak gatal tuh betmpat ler ...

b4 balix kg bb sempat call n nyanyi 1 lagu kat aku lagu Bila Cinta ape tah ..! aku ta tawu sangat lagu tuhh .. tapy naaaiishh larhh .. i Like .. mcm tacinx je kan .. dahh ta tawu nk stOry ape da sal bb sya ... heee ..!!!.. bb sayang sayang bb taw .... sayang saya ta curang kan .?? takkk sayang ..!!! 

SAYANG SAYA TAK CURANG KAN .???
BOYA KUAT MAKAN :)
GEMUK9 KUAT SANGAT MAKAN :) ...
* SooE larhh ... bf saya ta hensem mcm bf hampa ... dyer ta hOt market cam bf hampa ...tapy bagy saya dyer hOt sangt ..!! hee ... nak jumpe bb :) .... lOve n misyhh Faies .!!

:: Derhakakah Die ::

:: halU ..!! hari CRS ade stOry skit sal tittle di atas .!! ummm .!! nak citer cam ne pun ta taw .! tapy bantaii larhh nOOhh.. Oke .! tady masa buka pOsa .. muka mak CRS laen giler ... tiba tiba dyer cakap ... mak Kecik Haty ngn anak majikan mak .! mak CRS keje kat SPA . tempat orang uat facial n sbagainye neyh .!! ... Oke .. majikan mak CRS sedang mngandung ..! dyer ade seOrang anak laki umO 15 tahun , tapy belajar di sekOlah agama ..!! anak yang kedue umO 10 tahun .. baru darjah 4 .. neyh nak citer sal adex nyer .. CRS gelarkan dyer sebagai F Oke .! Oke .!! mak Si F neyhh sedang tdO kat bilik facial , anak dyer tdO atas sOfa depan tv .. mak CRS plak tengOk tv .!! tbe tbe , c F neyhh tejage dari tdO .!! ade ke dyer pangailll IBU ..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ... Bukak kipas , tutup tv , kakak panas >!! .. OOiitt .!! mak aku yang ada tepi dyer pun tekezut kOt .!! gile pnya Orng .. pangil Ibu cam tuh .!! Mak CRS tekilan le , sbb seOwang anak snggup Uat cam tuh kan ... ta tawu le bile besar nanty kan , CRS pun melawak kasaq ngn mak CRS .. wlapun ckp aku ngn mak tapy cara melawak laen .. nak kata Ibu dan ayah ta bagy kemewahan ... terlebih cukup kOt .. apa yang nak semua dapat ... if nak shOpinx bukan calang calang tempat ... barang semua brand .!!  bia hidup susah , tapy kaya ngn budi bahasa ... nak kata Ibu dan Ayah dyer ta ajaq , terlebih kOt .. p skOlah , mengaji , skOlah arab .. tapy still lagy bkelakuan cam tuh .!! serius CRS cakap .. CRS ngn adex adex CRS ta bgy chan larhh .!! if depa uat salah ka , ! mesty da kena .!!  bukan nak cakap besaq larhh . tapy kenyataan ... adex adex takOt ngn CRS ... sampy depa gelarkan CRS SINGA .!! ummm .!! CRS harap sangat Si F tuhh ubah sikt perangai dyer tuhh .!! bukan ape t besaq lagy teruk >.!!!
CRS nak pesan ... jangan le kite Derhaka .. ta kira Ibu Atau Ayah ... ta kira jugak .. Ibu Tiri ke Ayah Tiri ke ... sejahat mana pun mereka .. syurga tetap dibawah telapak kaki mereka ...!! .
sayangi mereka , selagi mereka bernafas ...!!!

Thursday, 4 August 2011

:: ERTI RAMADHAN ::

Kedatangan Ramadhan amat dinanti-nantikan oleh seluruh lapisan masyarakat umat Islam di seluruh dunia. Setiap hayunan langkahnya begitu memukau hati-hati pencinta Rabbul Izzati untuk merebut setiap ganjaran dan nikmat yang amat bernilai yang terdapat di dalamnya. Ungkapan Ramadhan sebagai penghulu segala bulan yang terkandung dengan curahan kemuliaan, kerahmatan, keampunan, pemeliharaan dari azab api neraka dan segala apa jua ruangan pintu-pintu kebaikan yang terbuka luas buat hamba-hambaNya yang mencari keagungan dalam bulan penuh barakah ini.
Namun, bukanlah segala macam wacana yang dikemukakan sebentar tadi yang ingin dikupas secara masak satu persatu memandangkan sudah acapkali ianya diutarakan buat tatapan umum supaya memasyarakatkan pengisian yang bermanfaat dengan sebaiknya. Tetapi, penulis gemar untuk mempersoalkan sebagai medan bermuhasabah kita bersama, adakah setiap satu kebaikan yang dilakukan di setiap saat waktu selama sebulan di bulan mulia itu dipraktikkan secara istiqomah? Atau apakah kita hanya merasakan bahawa keberkatan hidup di Ramadhan itu bermula ketika masuk waktunya lantas mengakhirinya setelah muncul kegembiraan di hari kemenangan?
Kita akui bahawa perlaksanaan amalan-amalan sunat dan ibadah sememangnya begitu hangat menusuk hanya pada bulan ini. Malah pada ketika ini juga menyaksikan penghayatan umat Islam yang sebenar-benarnya bagi mereka yang menjiwai erti Ramadhan yang sebenar. Seumpama seseorang yang jatuh hati kepada seseorang yang begitu disukai akan terasa rindu, sayang, kasih dan cinta yang teramat sangat sehinggakan tidak sanggup untuk berjauhan. Ingatlah satu sabda Nabi salallahualaihi wasalam yang masyhur apabila Baginda ditanya oleh seorang sahabat : Apakah amalan yang amat disukai oleh Allah? Maka Baginda menjawab : “ Sesungguhnya amalan yang amat disukai oleh Allah adalah sesuatu amalan yang walaupun sedikit akan tetapi dilakukan secara berterusan.”
Maksud hadith di atas memiliki mesej yang jelas bahawa saranan Nabi salallahualaihi wasalam agar setiap amalan yang dilakukan oleh seseorang itu hendaklah dilakukan secara berterusan (istiqomah). Meskipun suasana ibadah sunnah yang khusus tidak ada pada bulan selain Ramadhan, ia tidak sepatutnya dijadikan alasan untuk kita membataskan amal ibadah itu mengikut musim-musim tertentu. Adakah kemampuan yang begitu hebat pada bulan mulia ini sekadar bermusim, hadir ketika kemunculan Ramadhan dan kemudiannya hilang begitu sahaja setelah Ramadhan berakhir?
Sebuah keupayaan yang begitu bertenaga di bulan Ramadhan bukan sesuatu yang terbatas bahkan ia merupakan madrasah untuk kita mengaplikasikan keazaman ibadah di waktu selainnya. Lalu, usah kita meletakkan diri ke dalam kemunafikan yang tidak selayaknya timbul dalam diri seorang Muslim. Pemerkasaan yang disemai di ‘akademi Ramadhan selama sebulan perlulah diberi nafas semula supaya kesinambungan perlaksanaannya berterusan.
Apakah kita ingin melihat sebuah penyucian jiwa yang dicipta disepanjang bulan barakah itu tidak berguna dan sia-sia seumpama melepaskan batuk di tangga? Mahukah kita tergolong di kalangan mereka yang disebut oleh Allah Taala ; Bahawa segala penat lelah melakukan amalan itu tidak dinilai olehNya bahkan dipandang sunyi bagaikan debu-debu yang berterbangan ditiup angin?
Sayugianya perkara ini dipandang serius oleh setiap anggota mukmin lebih-lebih lagi golongan agamawan yang bakal memimpin dan memandu ummah supaya kita berjaya mendidik diri kita iltizam dan istiqamah dalam beramal. Supaya kelak kita tidak ditohmah oleh masyarakat lantaran kelalaian yang mampu menjadi fitnah kepada imej sarjana Islam.
Peringatan ini dilemparkan buat diri dan sidang pembaca, khususnya di kalangan masyarakat al Azhar supaya kita mampu meningkatan ketaatan kepada Allah secara berterusan tanpa terikat dengan musim-musim yang tertentu. Mukmin yang terbaik adalah apabila melakukan sesuatu amalan dia lakukannya dengan bersungguh-sungguh dan berterusan.
Usah kita mengamalkan konsep muhasabah yang sinonimnya dilakukan pada akhir sesebuah program. Semoga nasihat ini mampu meningkatkan integriti yang sepenuhnya terhadap Allah Rabbul Izzati. Seterusnya berupaya meniupkan semangat para pejuang agama Allah sekalian untuk memberikan komitmen yang sepenuhnya terhadap kedatangan Ramadhan tahun ini dan tahun-tahun berikutnya. Sambutlah kemunculannya dengan meriah penuh kesyukuran dan meratap hiba apabila tiba saat pemergiannya sebagaimana yang dilalui oleh para Sahabat, para Solehin, dan tabi’ tabi’in ketika dilanda perpisahan dengan bulan yang diiktiraf oleh Allah Taala sebagai bulan terbaik dari seribu bulan.

Wednesday, 3 August 2011

:: Cinta Fitri ::


<3




sangat rOmantica ... <3
bile eyhh bOle dapat bunga cam neyhh .???


:: Hanis Kamal Bakar ::

halOo ..!! heyhh ... ade kenal jejaka cOmel di bawah neyh ta .???
heee ..!! cOmel kan .! suke suke ... name dyer 
Hanis Kamal Bakar ...
dyer neyhh pelakOn 
6 Progresif ..
alarhhh ... yang setiap Khamis 8.30 malam 
tv9 .. tapi skunx dah abes da ...
ada siaran ulangan ..!! ...... heee ..
pukul 11 pagi .! sekali lagy aku suke .!! cOmell sangt .!!


Gambar rajah : 00235

                                                                    Gambar rajah : 00236


:: SELAMAT MALAM :

:: heyhhh , guys .>!! ape macam pOsa hari neyhh .... ada Oke ta .?? hOpe Oke larhh nOohh ..... heee ..! b4 nak tdO CRS nak membebel sedikitt .! siket jer eyhhh ...!! hee .. mekacehh ..! Oke ... nak tanya... pena tdO kua air liur basi ta .?? HAHAHAH ... ape neyhh .! aiiyakkk .!! tipu ler if tdO ta pena kan .! jangan malu jangan segan ... sape yang ta pena kan ..!! sebb spe yang tdO kua air liur basi its mean dyer tuhh penat + cukup tdO+ tdO yang nikmat .!! ... HAAA .!! sO jangan le malu .!! heeee .!! gud nitez ... n selamat besahur ..!!!!......














Gambar rajah :0012


* anak sapa pun aku ta taw ... search kat google ( air liur basi ) ... larikkk ..!

                   

:: pOsa Hari yang ke 3 ::


: EERGHhh ….. tensen ..! bila semangat nak pOsa + semanagt nak terawih .. time neyhhh larhh dyer datang … aiiiyakkk .>!! … ummm .!! terOs ilang mud .!! HATE .!! .. tapi nak uat cam ner kan … dan ketentuan ..! uhh . sO kena ler belagakk pOsa .. hakikat nyer ta pOsa .!! bangun pagy .. mak say .. tuhh ats dpOq ada sup ayam pagy tady .. nasi ada lbeh .. ayaq milO da lm peti ais .!! heee .!! mak cam taw perut aku sdang merengekkk .!!!.. heee … selesai mandy … siap gy keje ..!! pkul 3 pLak .. adex mai antaq kanji+ air masak .! kanji tuh amex kat surau depan uma aku ..!! sedapp gakkk .!! eh eh .!! aku stOry . . smpy lupa ampa yang pOsa kan .!! jahat benO .! ampa nak bebuka apa malam neyh .. jangan makan banyak taw .. sat gy ta leyh p terawih … ada yang kentut bau telOq n bebagaii .!! heeee .! Selamat Bebuka ..!!!










Gambar rajah : 00258







Gambar rajah ::00259


Monday, 1 August 2011

:: Rezeki Bulan Puasa ::

:: syukur sangat ... rezeki bulan puasa larhh katakan ... hari neyhh aku interview ... lepas sahur ja aku da jady ketaq .. nak kata tdOq ta lena tuhh bahan larhh sangat ... lena kOt ... bila bangun pkul 8 pagy .. da ketaq ... mandy ta kena ... dOk blur sOwang dlm bilik pk baju apa nak pakai ... tudung pun mcm ta kena ... adOoiii ...... punya ketaq ...dOk dalam keta pun dOk ketaq ... nasib baek de sOwang mamat neyhh call aku ... dyer bagy aku kata kata semangat ... heeee ..!!! thx yeahhh .... huhu ....aku ta sangka pulak yang aku akan dapat kerja ... lega rasanya ... walaupun aku ta dak pengalaman ... tapy ada larh sikit sikit masa aku practikal dulu

:: WHATEVER ::

HAHAHAH . macam pedih kan if ucap WHATVER ...!!! ade Orang saket aty dengat ayat cam tuhhh ... aku memang ... suke sakitkan haty dyer ..!!! semalam bpe kali dyer call .... dyer call aku letakkk ... n say WHATEVER ..!! aku suke saketkan haty dyer .... HAHHAHA ... skunx dyer da OF hp ..!! PADAN MUKA AKU ...!!!!... nak uat cam ner eyhhhh ..!!!! .....
──────▄▌█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀​▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▌
───▄▄██▌█ ║▌║█║▌ Ketepiiiiiii Ketepiiiiiiiii █║▌║▌│
▄▄▄▌▐██▌█ ...Selamat Datang Ramadhan Al-Mubarak...
███████▌█▄▄▄▄ ▒▒▒▒▒▒▒▒▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▌
▀❍▀▀▀▀▀▀▀❍❍▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀​▀▀▀▀▀▀▀❍❍▀▀...... Bulan pOsa daahhh ...sat ja kan ... pejam celik pejam celik dahh nak pOsa .....sO hari neyhh frist semua umat islam berpuasa ...selamat berpuasa kepada semua umat islam yang berpuasa , bagy yang tidak berpuasa kerana uzur ...besedialahh untuk ganti oke ....bagy yang saje saje ta pOsa tuhh ... besedialah menerima azab dari Allah Oke ..!!......berpuasa jugakk bukan sekadar menahan diri dari lapar dan dahaga ... haruslah menjaga segala berbuatan , dan pancaindera kita ... untuk menambah lagy pahala pOsa ... sOlat jangan tinggal ... e2 wajib if ta sia sia saja berpuasa ..!sOlat terawih jugakkk jangan lupe pegy yer ...bukan selalu bOle sOlat terawih neyhh ... sO ...selamat berpuasa ...selama berbuka kepada semua Oke ...!!! 



Puasa dalam agama Islam atau Shaum (dalam Bahasa Arab صوم) secara bahasa artinya menahan atau mencegah. Menurut syariat agama Islam artinya menahan diri dari makan dan minum serta segala perbuatan yang bisa membatalkan puasa, mulai dari terbit fajar hinggalah terbenam matahari, dengan syarat tertentu, untuk meningkatkan ketakwaan seorang muslim. Perintah puasa difirmankan oleh Allah pada Al-Quran surat Al-Baqarah ayat 183.
Berpuasa merupakan salah satu dari lima Rukun Islam.
 
video